Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by PRChecker.info service

Showing posts with label Computer Test Questance and Answer. Show all posts
Showing posts with label Computer Test Questance and Answer. Show all posts

Tuesday, November 9, 2010

The devices on a computer system that let you see the processed information are known as output devices.

62. The devices on a computer system that let you see the processed information are known as ____________ devices.Answer: output

63. ____________ is the set of computer instructions or programs that enables the hardware to perform different tasks.
Answer: Software

64. When you connect to the ____________, your computer is communicating with a server at your Internet service provider (ISP).
Answer: Internet

65. ____________ are computers that excel at executing many different computer programs at the same time.
Answer: Mainframes

66. ____________is the application of computer systems and techniques to gather legal evidence.
Answer: Computer forensics

67. ____________ is the science that attempts to create machines that will emulate the human thought process.
Answer: Artificial intelligence (AI)

68. Macintosh computers use the Macintosh operating system (Mac OS), whereas PCs generally run ____________ as an operating system.
Answer: Microsoft Windows

69. A process known as ____________ tracks trends and allows retailers to respond to consumer buying patterns.
Answer: data mining

70. Hard disk drives and CD drives are examples of ____________ devices.
Answer: storage

71. You would use ____________ software to create spreadsheets, type documents, and edit photos.
Answer: application

Between PCs and Macs, the Mac is the platform of choice for graphic design and animation.

Fill in the Blank:

51. Between PCs and Macs, the ____________ is the platform of choice for graphic design and animation.
Answer: Mac

52. The ____________ is the program that manages the hardware of the computer system, including the CPU, memory, storage devices, and input/output devices.
Answer: operating system

53. The type of operating system software you use depends on your computer’s ____________.
Answer: platform

54. ____________software helps you carry out tasks, such as typing a document or creating a spreadsheet.
Answer: Application

55. ____________are the fastest and most expensive computers.
Answer: Supercomputers

56. A ____________ is approximately 1,000 bytes.
Answer: kilobyte

57. Input devices are used to provide the steps and tasks the computer needs to process data, and these steps and tasks are called ____________.
Answer: instructions

58. A computer gathers data, processes it, outputs the data or information, and ____________ the data or information.
Answer: stores

59. The binary language consists of two digits: ____________ and ____________.
Answer: 0 and 1

60. A string of ____________ 0s and 1s is called a byte.
Answer: eight (8)

61. The devices you use to enter data into a computer system are known as ____________ devices.
Answer: input

The steps and tasks needed to process data, such as responses to questions or clicking an icon, are called:

47. ____________ are specially designed computer chips that reside inside other devices, such as your car or your electronic thermostat.
A. Servers
B. Embedded computers
C. Robotic computers
D. Mainframes
Answer: B

48. The steps and tasks needed to process data, such as responses to questions or clicking an icon, are called:
A. instructions.
B. the operating system.
C. application software.
D. the system unit.
Answer: A

49. The two broad categories of software are:
A. word processing and spreadsheet.
B. transaction and application.
C. Windows and Mac OS.
D. system and application.
Answer: D

50. The metal or plastic case that holds all the physical parts of the computer is the:
A. system unit.
B. CPU.
C. mainframe.
D. platform.
Answer: A

Which of the following is the correct order of the four major functions of a computer?

40. ____________ is the science revolving around the use of nanostructures to build devices on an extremely small scale.
A. Nanotechnology
B. Micro-technology
C. Computer forensics
D. Artificial intelligence
Answer: A

41. Which of the following is the correct order of the four major functions of a computer?
A. Process à Output à Input à Storage
B. Input à Outputà Process à Storage
C. Process à Storage à Input à Output
D. Input à Process à Output à Storage
Answer: D

42. ____________ bits equal one byte.
A. Eight
B. Two
C. One thousand
D. One million
Answer: A

43. The binary language consists of ____________ digit(s).
A. 8
B. 2
C. 1,000
D. 1
Answer: B

44. A byte can hold one ____________ of data.
A. bit
B. binary digit
C. character
D. kilobyte
Answer: C

45. ____________ controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.
A. The platform
B. The operating system
C. Application software
D. The motherboard
Answer: B

46. The operating system is the most common type of ____________ software.
A. communication
B. application
C. system
D. word-processing software
Answer: C

The difference between people with access to computers and the Internet and those without this access is known as the:

33. The PC (personal computer) and the Apple Macintosh are examples of two different:
A. platforms.
B. applications.
C. programs.
D. storage devices.
Answer: A

34. Apple Macintoshes (Macs) and PCs use different ____________ to process data and different operating systems.
A. languages
B. methods
C. CPUs
D. storage devices
Answer: C

35. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a:
A. network.
B. mainframe.
C. supercomputer.
D. client.
Answer: A

36. Smaller and less expensive PC-based servers are replacing ____________ in many businesses.
A. supercomputers
B. clients
C. laptops
D. mainframes
Answer: D

37. ____________ are specially designed computers that perform complex calculations extremely rapidly.
A. Servers
B. Supercomputers
C. Laptops
D. Mainframes
Answer: B

38. DSL is an example of a(n) ____________ connection.
A. network
B. wireless
C. slow
D. broadband
Answer: D

39. The difference between people with access to computers and the Internet and those without this access is known as the:
A. digital divide.
B. Internet divide.
C. Web divide.
D. broadband divide.
Answer: A

All of the following are examples of storage devices EXCEPT:

27. All of the following are examples of storage devices EXCEPT:
A. hard disk drives.
B. printers.
C. floppy disk drives.
D. CD drives.
Answer: B

28. The ____________, also called the “brainsâ€
 of the computer, is responsible for processing data.
A. motherboard
B. memory
C. RAM
D. central processing unit (CPU)
Answer: D

29. The CPU and memory are located on the:
A. expansion board.
B. motherboard.
C. storage device.
D. output device.
Answer: B

30. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of:
A. application software.
B. system software.
C. operating system software.
D. platform software.
Answer: A

31. ____________ is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks.
A. An instruction
B. Software
C. Memory
D. A processor
Answer: B

32. System software is the set of programs that enables your computer’s hardware devices and ____________ software to work together.
A. management
B. processing
C. utility
D. application
Answer: D

The name for the way that computers manipulate data into information is called:

12. ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.
A. A process
B. Software
C. Storage
D. Information
Answer: D

13. The name for the way that computers manipulate data into information is called:
A. programming.
B. processing.
C. storing.
D. organizing.
Answer: B

14. Computers gather data, which means that they allow users to ____________ data.
A. present
B. input
C. output
D. store
Answer: B

15. After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered:
A. data.
B. output.
C. input.
D. the process.
Answer: B


16. Computers use the ____________ language to process data.
A. processing
B. kilobyte

LIVE CHAT