Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by PRChecker.info service

Showing posts with label GK Fill in the blanks. Show all posts
Showing posts with label GK Fill in the blanks. Show all posts

Tuesday, November 9, 2010

Mainframes are computers that support hundreds or thousands of users simultaneously

72. ____________ are computers that support hundreds or thousands of users simultaneously.
Answer: Mainframes

73. ____________ is the term given to the act of stealing someone’s identity and ruining their credit rating.
Answer: Identity theft

74. Surgeons are using ____________ to guide robots to perform delicate surgery.
Answer: computers

75. Patient ____________ are life-sized mannequins that have a pulse and a heartbeat and respond to procedures just like humans.
Answer: simulators

True and False

76. Currently, the performance of tasks by robots is based on preprogrammed algorithms.
Answer: True

77. Data can be a number, a word, a picture, or a sound.
Answer: True

78. Strictly defined, a computer is a data processing device.
Answer: True

79. The discrepancy between the “havesâ€
 and “have-nots” with regard to computer technology is commonly referred to as the digital society.
Answer: False (digital divide)

80. One of the benefits of becoming computer fluent is being a savvy computer user and consumer and knowing how to avoid viruses, the programs that posethreats to computer security.
Answer: True

A megabyte is approximately a million bytes.

22. A ____________ is approximately a million bytes.
A. gigabyte
B. kilobyte
C. megabyte
D. terabyte
Answer: C

23. ____________ is any part of the computer that you can physically touch.
A. Hardware
B. A device
C. A peripheral
D. An application
Answer: A


24. The components that process data are located in the:
A. input devices.
B. output devices.
C. system unit.
D. storage component.
Answer: C

25. All of the following are examples of input devices EXCEPT a:
A. scanner.
B. mouse.
C. keyboard.
D. printer.
Answer: D

26. Which of the following is an example of an input device?
A. scanner
B. speaker
C. CD
D. printer
Answer: A

LIVE CHAT