Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by PRChecker.info service

Tuesday, November 9, 2010

Computer Basic Important Questance General Knowledge Quiz

Matching:

93. Match the following terms with their approximate size:
I. kilobyte A. one million bytes
II. byte B. eight bits
III. gigabyte C. one thousand bytes
IV. megabyte D. one billion bytes
V. terabyte E. one trillion bytes
Answer: C, B, D, A, E

94. Match the following terms with their meanings:
I. printer A. storage device
II. scanner B. output device
III. RAM C. input device
IV. CPU D. a type of memory
V. CD drive E. processor
Answer: B, C, D, E, A

95. Match the following terms with their meanings:
I. mainframe A. the most expensive computers that perform complex calculations extremely rapidly
II. supercomputer B. a computer that provides resources to other computers connected to a network
III. embedded computer C. a large, expensive computer that supports hundreds or thousands of users simultaneously
IV. PDA D. a self-contained computer device that usually performs preprogrammed functions such as temperature control
V. server E. a small mobile computing device
Answer: C, A, D, E, B

96. Match the following terms with their meanings:
I. software A. transforming data into information
II. hardware B. data that has been organized or presented in a meaningful fashion
III. operating system C. any part of the computer that you can physically touch
IV. processing D. a set of computer programs that enables hardware to perform different tasks
V. information E. the most common type of system software, it controls the way in which the computer system functions
Answer: D, C, E, A, B

97. Match the following terms with their meanings:
I. system software A. the set of programs that enables computer hardware devices and application software to work together
II. application software B. the kind of operating system software you will use depends on this
III. platform C. operating system software generally used on PCs
IV. Microsoft Windows D. a set of programs used to accomplish a specific task
V. Mac OS E. operating system software used on the Apple Macintosh
Answer: A, D, B, C, E

98. Match the following terms with their meanings:
I. data A. the main circuit board in the system unit
II. memory B. the representation of a fact or idea (unprocessed information)
III. output C. processed data or information
IV. storage D. holds instructions or data that the CPU processes
V. motherboard E. data or information that can be accessed again
Answer: B, D, C, E, A

99. Match the following terms with their meanings:
I. bit A. the science revolving around the use of nanostructures to build devices on an extremely small scale
II. binary language B. the case that contains the system components
III. instructions C. consists of 0s and 1s
IV. system unit D. short for binary digit
V. nanotechnology E. steps and tasks necessary to process data into usable information
Answer: D, C, E, B, A


100. Match the following fields to the related computer technology:
I. medicine A. Internet research and virtual tours
II. business B. data mining
III. law enforcement C. robotics and simulation
IV. education D. computer forensics
V. archeology E. digital recreations of ruins
Answer: C, B, D, A, E
Post a Comment

LIVE CHAT